13 September 2005
+ 8 - 16
Blue Note records, Jazz, cover art

Jazz is supermuziek. Ik ben er niet alleen gek op, maar ik draai het ook als DJ. Dit jaar mocht ik op het Bredase Jazzfestival zelfs vóór Jules Deelder het publiek opwarmen tot de meester de draaitafels overnam. Nu is het Jazz label bij uitstek natuurlijk Blue Note records. Een ongekende kwaliteit in muziek, maar vooral de platenhoezen en dan met name de ontwerpen van Reid Miles, spreken nog steeds tot de verbeelding.

Nu stuit ik net op een waanzinnige website van een Japanner die al z'n platenhoezen online heeft gezet, inclusief z'n complete collectie Blue Note platen, zowel de 10" als de 12" persingen. Echt helemaal super. Pak deze link en scroll door die covers. Uren ben je er zoet mee, bovenin het balkje kun je van Blue Note 1 tot 5 gaan. Vooral in 2, 3 en 4 zie je de hoogtijdagen van ontwerper Reid Miles terug. De originele site van onze Japanse vriend staat trouwens helemaal stijf van te gek fotomateriaal, inclusief z'n meer dan over de top waanzinnige stereo-installatie. Klik dan even hier. Meesterlijk.
  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

  ( Register your username / Log in )

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.