15 Januari 2011

Oogjes uit bolletje janken

Wie het een en ander over het leven van Charlie Parker heeft gelezen weet dat tijdens de opname sessie van, onder andere, "Lover Man" niet alles in de haak was. Parker was simpelweg te dronken om nog op z'n benen te staan en moest door z'n producer Ross Russell ondersteund worden tijdens het spelen. In elke biografie kun je lezen dat Parker het Ross nooit vergeven heeft dat deze opnamen uitkwamen, maar goed: dronken of niet, vooral "Lover Man" en ook zeker "The Gypsy" gaan bij mij door merg en been en zijn oprecht hartverscheurend. Om met Jules Deelder te spreken: "Wie hier het oog bij droog houdt, is alle menselijks vreemd".

Charlie Parker


Kortom: gewoon maar 'ns klikken en luisteren. Ben je er niet klaar voor? Dan kappen en over een tijdje nog maar 'ns luisteren. Voor je het weet jank je je suf.

Jeetje... Een HEEL JAAR geen ene reet gepost!

En nu maar hopen dat ik DAAR verandering in kan brengen. Goddomme... 2010 was ook voorbij voordat ik er erg in had. Toch? Of is dat de ouderdom? Hoe dan ook, om 2011 goed te beginnen eerst nog maar eens een ouderwets gezellige foto plaatsen en u mag klikken:

Wilt u menu, meneel?


Laat ik er dit jaar nou eens vanuit gaan dat ik schrijf over die dingen waar ik me niet alleen druk om maak, maar waarvan ik ook vind dat jullie het moeten weten. Uiteindelijk is het juist het surfen langs talloze weblogs dat mij op dingen heeft gewezen waar ik aanvankelijk geen weet van had, maar waar ik me nu, na avonden en soms nachten lang lezen, nog wel eens druk om maak. Hoe dan ook, het bloggen is in mijn bestaan -hopelijk- weer terug van weggeweest, ook al is het zoooo 2005 of 2006, want dat heb ik ook al weer vernomen... ;-)
27 December 2009

De koningin weet meer dan wij

De kersttoespraak van Beatrix heb ik dit jaar helemaal uitgezeten. Normaal interesseert het me geen ene reet; nu zat ik erbij, keek ernaar en met stijgende verbazing hoorde ik wat ze uitbraakte. Het zal niemand ontgaan zijn wat de koningin zei over internet in het algemeen en haar gebruikers in het bijzonder, althans: als je gekeken en -vooral- geluisterd hebt. Op een enkele stevige column en reactie van Hyves na, vond ik dat het een en ander weer snel in de stilte wegzakte. Deze twee zinnetjes uit het videootje van de koningin zijn wat mij betreft het schokkendst: "Persoonlijke vrijheid is los komen te staan van verbondenheid met de gemeenschap. Maar zonder enig wij-gevoel wordt ons bestaan leeg." Wat weet zij van persoonlijke vrijheid? Of verbondenheid met de gemeenschap? Of een leeg bestaan? En hoe kan ze zo'n uitspraak doen terwijl miljoenen in de wereld contact met elkaar leggen, met familie mailen, chatten en Skypen of uit hun isolement geraken omdat ze bijvoorbeeld door een handicap juist zijn aangewezen op internet? Waar heeft ze het over? Welke dubbele agenda legde ze hier op tafel? Nu is Beatrix en nagenoeg haar hele familie vrijmetselaar en bovendien zijn ze ook lid van de Bilderberg Groep. Google dat maar eens. Als je dan even de laatste alinea van dit artikel leest en je ziet dat er, naast een heel scala van andere angstwekkende zaken, gesproken wordt over een 'regulated internet', dan weet je voldoende: de kersttoespraak van onze 'queen mother' is alleen maar het bewijs dat zij meer weet dan wij en dat er achter de schermen aan iets gewerkt wordt waar we geen weet van hebben en wat angstvallig geheim wordt gehouden om te voorkomen dat jij en ik er tegen in opstand komen. Scroll nu nog even terug naar m'n ACTA posts en je zult zien dat langzaam maar zeker de muren van een nieuwe wereldorde zichtbaar worden. Noem het onzin, prima, maar dat Bea in haar kerstpraatje op TV over internet begint heeft een reden.

Individuele vrijheid?

11 December 2009

ACTA video, a MUST WATCHToegegeven: het is een twintig minuten durend college en velen zullen afhaken. Maar als je jezelf nu even de tijd geeft en goed luistert, dan is één ding al héél erg snel duidelijk: vele landen zijn in het diepste geheim bezig om een verschrikkelijke wet te creëren die alles rond IP en innovatie aanscherpt en uiteindelijk onmogelijk maakt. ACTA mag geen doorgaan vinden. Doe jezelf een lol en probeer de video te kijken en vooral: LUISTER naar wat er gezegd wordt.
10 December 2009

ACTA komt eraan en dat is HEEL, HEEL ERG. Voor IEDERE internetgebruiker een MUST READ!!!Nee, geen samenzweringstheorieën, geen geruchten of flauwekul, nee: dit is de kei- en keiharde waarheid die op vakkundige wijze van ons, de internetgebruiker, wordt weggehouden. Informeer jezelf. Lees. Begrijp. Wees bezorgd en benader de Europarlementariërs die met deze zaken belast zijn. Het ziet er niet goed uit.

Ja lieve mensen, zoals Mies Bouwman al zei tijdens Open Het Dorp, ik weet dat ik al heel erg lang niets meer geschreven heb, maar nu MOET het er toch maar een keer van komen. De reden dat ik na bijna een vol jaar weer grijp naar m'n weblog heeft alles te maken met het -in het diepste geheim- ontwikkelde -en als we niets doen binnenkort van kracht zijnde- ACTA. We hebben het hier over een, hoe verrassend, Amerikaans initiatief van de muziek- en filmindustrie om op globaal niveau het internet op alle mogelijke fronten in te dammen, te monitoren, te muilkorven en uiteindelijk op 'zwart' te zetten. ACTA is de "Anti-Counterfeiting Trade Agreement", zogenaamd gericht op de namaak of counterfeiting van CD's, films en uiteraard merk producten. Maar daar gaat ACTA allang niet meer over. Met name de geplande implementatie van Amerikaanse wetgeving aangaande "copyright" met betrekking op online activiteiten heeft vergaande, lees: angstwekkende, gevolgen voor niet alleen de particulier, maar ook het bedrijfsleven. Het grote probleem rond ACTA is, dat de huidige onderhandelingen volledig in het geheim plaatsvinden en er niets, maar dan ook niets, publiek wordt gemaakt, laat staan dat het op internet wordt gezet. Tot nu zijn er van de 1300 (!!!) pagina's wettekst een kleine 159 gelekt en van die 159 pagina's wordt een mens, zeker als je de moeite neemt de zaak te lezen, op z'n zachtst gezegd niet vrolijk.

Het enige wat ik je op je hart kan drukken is: LEES, LEES, LEES EN BEGRIJP. LEES EN BEGRIJP. Dit heeft geen flikker te maken met samenzweringstheorieën, nee, dit is een WAARHEID, waar een paar instanties en zelfs Nederlandse advocaten en juristen al een lange tijd over rapporteren en voor waarschuwen. Doe mij en jezelf een lol en klik door naar de volgende links en LEES. LEES, LEES, LEES, BEGRIJP en BEN OPRECHT GESCHOKT. ACTA is de nagel aan de doodskist van het internet. Geen gelul dus over dat het niet zo'n vaart zal lopen en dat het er nooit van komt: in Frankrijk zijn ze sinds vorige week al precies daar waar we niet wezen moeten. Als je daar niet van op de hoogte bent, dan heb je je met hoofd in je reet gelopen de afgelopen weken.

Kortom: LEZEN. Daar gaan we:

Allereerst hebben we daar de uiterst belangrijke column van internet jurist Remy Chavannes: HIER

Als dat je nog niet duidelijk is, ga dan als een speer naar de belangrijkste website op dit gebied: www.eff.org

Zorg dat je daar ALLES leest over het op handen zijnde ACTA en dat kan HIER

Daarnaast MOET (Je moet niks? Gelul. Je MOET) een bezoek brengen aan DEZE SITE. EN LEES.

Inmiddels is duidelijk dat we met name Sophie in 't Veld (D66, Euro Parlementariër) aan de tand kunnen voelen, want als deze Amerikaanse voorstellen worden verweven met Nederlandse / Europese wetgeving, dan zijn we met z'n allen te LUL. En begrijp me goed: ACTA gaat al niet eens meer over een illegaal gedownload MP3'tje. ACTA betreft zowel de particulier als het bedrijfsleven en heeft als hoofddoel om iedere vorm van innovatie die mogelijkerwijs gebruikt kan worden om iets illegaals te doen, dus kopiëren en uitwisselen, te verbieden. Om het simpel te stellen: als jij werkt voor een grafisch ontwerp bureau en jij maakt gebruik van een uitwisselingsprogramma om je ontwerpen door te geven aan je klanten, dan ben je volgens ACTA een crimineel. Binnen ACTA is het namelijk zo dat het principe van "catch first, ask questions later" wordt aangehouden. JIJ moet namelijk bewijzen dat wat je doet NIET illegaal is. Wie doorleest en ook de beschikbare PDF files tot zich neemt, komt uiteindelijk terecht bij die passages die betrekking hebben op het principe dat als een bestaande of nieuwe techniek de mogelijkheid biedt om er illegale handelingen mee te verrichten, lees: kopiëren, distribueren, etc etc, die techniek niet meer is toegestaan voor online gebruik. Diensten als -ik noem maar wat- SendSpace zijn dan niet meer mogelijk. Kijk maar hoe veel maal per dag je van dergelijke services gebruik maakt in het huidige bedrijfsleven. Linken, dieplinken, of zelfs verwijzen naar muziek/video/tekst is onder ACTA een direct bewijs van inbreuk op copyrights. Onder ACTA dient je ISP je dan zonder meer af te sluiten van het net ("catch first, ask questions later") en vervolgens moet je zelf aantonen dat jouw verwijzing naar bijvoorbeeld een promo track niet illegaal is. Voor de duidelijkheid: een verkapte vorm hiervan is al aan de orde van de dag. Er zijn clips van talloze onafhankelijke artiesten gewoon van de MySpace en/of YouTube gepleurd door een copyright claim van, bijvoorbeeld, Sony. En is het iemand al opgevallen dat dan ALTIJD de artiest zelf alle mogelijke vormen van bewijs moeten aanleveren dat niet zij maar hij eigendom is van z'n eigen materiaal? Dat is de omgekeerde wereld. En dan is 't nog in het klein. Maar in het groot is nog maar een kleine stap als ook de Europese Gemeenschap ermee akkoord gaat. Je kunt zoiets kleins niet onder het tapijt vegen want ACTA is een globaal initiatief en het is een gegeven: van de -slechts- 159 pagina's die zijn vrijgegeven van de 1300 is het in ieder geval zo dat met name in de VS alle digitale media, iPod, iPhone, mobiele telefoons, laptops etc etc, op Amerikaanse luchthavens "subject to investigation" zijn. Ga even uit van "papa's laptop" waar de kleine meid gisteren een illegaal gedownload liedje op heeft gezet zonder dat pa dat weet, dan wordt de laptop in beslag genomen en gaat pa de bak in. Maar wat nu als je zelf in zo'n situatie komt? Zelfs als je niets verkeerds doet met je laptop, kun je nooit aantonen dat die promo MP3 die je -onbetaald voor je werk want wie weet werk je wel in die industrie- op je laptop hebt staan, niet illegaal gedownload is: "catch first, ask questions later". Een en ander geldt ook voor FTP en bedrijfs upload pakketten in eigen beheer; wederom het bedrijfsleven. Ook die technieken kunnen volgens ACTA gebruikt worden om bestanden zonder toestemming uit te wisselen. Of je dat nu wel of niet doet is niet aan de orde: bij een aanklacht moet jij aantonen dat het niet zo is. En als dat met advocaten en rechtzaken moet, dan kost dat veel geld. Bovendien, en dat is net zo erg, is innovatie hiermee onmogelijk geworden: alle nieuwe vindingen en technieken zijn heel sterk gericht op het makkelijker online uitwisselen van informatie. Zeker voor bedrijven met een mondiale signatuur. In de huidige beschikbare informatie wordt ook daar korte metten mee gemaakt. En zonder vrije innovatie van derden kan straks alleen nog de industrie diensten ontwikkelen die, zoals we allemaal weten, altijd teveel kosten en nooit echt goed werken. En dat is nu precies waarom grote instanties wijzen op de ellende van ACTA. LEES, LEES, LEES en LEES. INFORMEER JEZELF. ACTA IS EEN DIRECTE BEDREIGING VOOR IEDERE INTERNET GEBRUIKER, ZOWEL BEDRIJF ALS PARTICULIER. ACTA BESCHOUWT IEDERE INTERNETGEBRUIKER ALS EEN CRIMINEEL EN IEDERE VORM VAN INFORMATIE-UITWISSELING VIA INTERNET IS ONDER ACTA ILLEGAAL, ZELFS ALS DEZE VOLGENS DE HUIDIGE RICHTLIJNEN LEGAAL IS. ZORG ERVOOR DAT JE ZOVEEL ALS MOGELIJK OVER ACTA LEEST EN VOORAL BEGRIJPT. BENADER DE EURO PARLEMENTARIËRS DIE EEN HALT KUNNEN TOEROEPEN AAN ACTA. IN FRANKRIJK IS EEN VERKAPTE VORM VAN ACTA VORIGE WEEK INGEVOERD EN DAAR HEEFT DE NIEUWE WET INMIDDELS AL GEZORGD VOOR HOPELOZE ELLENDE.
19 Februari 2009

Tsjonge jonge

Ik weet 't, ik weet 't: al maaaanden ben ik niet actief op m'n weblog. Het is een grote schande. Heeft niks te maken met geen zin of iets in die geest. Maar zodra ik in de avonduren online ga, ben ik iedere keer weer uren aan het klooien met muziek. Je kunt met de moderne software ook zo onwijs veel doen, het is echt helemaal te gek. En als je het ff niet weet, dan hoppa: men snuffelt wat rond op het net en de oplossing is gevonden. Kortom, het bloggen lijdt onder mijn gevogel met muziek en alles wat er mee te maken heeft. Ik geef het grif toe. Een en ander neemt verder niet weg dat ik het bloggen nog steeds super vind, dus ga ik gewoon uit van de gedachte dat ik op een mooie dag de boel zo evenwichtig en overwogen kan verdelen, dat ik voor alles een gulden middenweg vind. Inclusief schrijven op m'n blogje! Tot die tijd zal het nog aan de stille kant zijn... Sluit ik toch af met een gouwe ouwe: de royale en o zo smakelijke dameskont!

KLIKKEN!! KLIKKEN!!

31 Augustus 2008

Laat de herfst maar komen

Als het dan toch september moet worden voordat dit juweeltje uitkomt, kan ik niet wachten. Klik maar eens even:


Tsjonge... Wat een feest. En de kenners weten precies waar ik het over heb! ;-)
23 Augustus 2008

Weekendsnack

En om de, misschien wel regenachtige, zaterdag en zondag door te komen, zouden we ons voor de verandering eens bezig kunnen houden met de vrouw en haar achterwerk. Altijd gezellig met zo'n leuk moppie!

KLIKKEN!!


Je kunt natuurlijk lachen naar het vogeltje, maar die spannende outfit moet natuurlijk uit. Okee, vooruit, misschien niet helemaal, maar wel zo dat het spannend wordt. En dan uitgebreid met haar reet omhoog voor de lens zetten. Smullen en genieten en kwijlen!
20 Augustus 2008

Eén miljoen platen...

Nu heb ik zelf een behoorlijke verzameling vinyl. Zalig. Platen blijven boeien. Maar een miljoen? Ik kan het me haast niet voorstellen. Paul Mawhinney uit Pittsburgh heeft er, als je er de singeltjes bij optelt, ruim 2,5 miljoen in z'n collectie zitten. Maar Paul worstelt met z'n gezondheid, dus wat nu? Sean Dunne maakte er een korte documentaire over. Zeker voor verzamelaars van vinyl een mooi en tegelijkertijd verschrikkelijk document. Zoveel platen die verloren zouden kunnen gaan? Een nachtmerrie...


Meer uit het archief van Sean Dunne vind je op Vimeo

Overigens is Paul Mawhinney vaak bekritiseerd: zijn collectie mag dan wel heel erg groot zijn, maar er zouden geen enorme hoeveelheden échte collector's items tussen zitten. Het schijnt dat hij in z'n eigen winkel vroeger vooral veel cut-outs verkocht, wat de waarde van z'n verzameling ook danig zou drukken. En de 83% die niet op CD verkrijgbaar is, zou zo bar slecht zijn dat het ook nooit op CD uit zal komen. De Rolling Stones LP die hij laat zien is kennelijk minder zeldzaam dan Mawhinney claimt. Het blijkt dat Paul al jarenlang pogingen doet om de collectie te slijten, en juist om al deze redenen nog geen koper gevonden heeft. Sommigen zeggen dat als Paul echt wil dat z'n collectie voor het nageslacht bewaard blijft, hij alles gewoon moet schenken aan, bijvoorbeeld, The Library of Congress. Dan weet ie tenminste zeker dat het goed komt met z'n platen. Paul wil er echter nog steeds 3 miljoen voor hebben. Niettemin blijft het een heel mooi stukje film; ik heb ervan genoten. Een must voor liefhebbers van vinyl en LP's!
04 Augustus 2008

Lekker reten kijken

Ach, 't is alweer zo lang geleden... Laten we er maar weer eens goed voor gaan zitten: meiden in hun blote reet!

KLIKKEN!!


Om te beginnen is het vrouwelijke achterwerk een fijne bron van gezelligheid. Daar moet je ongegeneerd naar kijken, of je zet er eens flink je tanden in. En de een houdt misschien van een tikje gothic-achtige uitstraling, waar de ander liever z'n blik werpt op een lekker dik rijzadel. In alle gevallen geldt: smullen geblazen!

Voor elk wat wils

En laten we ook de dames thuis niet vergeten, want ook aan hen is gedacht. Noteer deze titel in je agenda:

KLIKKEN!!


Wedden dat je zo samen nog wat inspratie opdoet?

Bipsenwerk

En uiteraard hoeven we het niet bij een film te laten toch? Wat dachten we van het onderstaande juweeltje?

KLIKKEN!!


Dan mag ik intussen iets minder heet zijn, maar hier koelen we ook niet van af!

Bagger op TV

En dan zou je in het zomerseizoen, als je al binnen bent, de godganse avond naar van die onwaarschijnlijk slechte top-model programma's moeten kijken. Wel, in Huize Opa niets van dat alles. Daar richten we ons op hele andere zaken:

KLIKKEN!!


En die appelvorm rammelt bij mij al snel de broek strak!
04 Mei 2008

Rustig aan

Zondagavond. Weinig op de buis. Dan kun je je maar beter verdiepen in de werkelijke geneugten des levens:


Met een bakkie chips en een koud biertje erbij, wordt dit gegarandeerd feest!
25 Maart 2008

Voer voor de thuisproducer

En uiteraard ook voor degenen die geïnteresseerd zijn in radio van héél lang geleden. Okee, het is wel allemaal Amerikaans, maar toch: alleen al in de sectie 'Sci-Fi' kom je de nodige te gekke dingen tegen die, als je wilt, super om te samplen zijn:

KLIKKEN!!


Alles keurig netjes te downloaden als kant en klare MP3, dus daar hoef je je ook geen zorgen meer om te maken. Gewoon lekker opzetten in de saaie kantoortuin en genieten.
17 Maart 2008

Trailers

Toegegeven: het zijn alleen maar trailers, maar het gaat hier om de voorfilmpjes van documentaires die rete interessant zijn. Let ook op de achtergrond bij de titels; het lijkt een ballonvlucht te zijn over een rivier.

KLIKKEN!!


De boeiendste trailer uit het hele aanbod is nog wel die met de titel "Curing Depression". Nu wil ik ook wel de volle 90 minuten zien.
15 Maart 2008

Televisie kijken

En voor degenen die dit weekeinde besluiten om lekker in een ouwe pyama voor de buis te blijven hangen heb ik nog een aanrader voor in de DVD speler:

KLIKKEN!!


Helemaal uitzitten onder het genot van een paar stevige biertjes en dan lekker rozig je bed in!
13 Maart 2008

Billen (Update)

De meiden uit de 'industrie' mogen er zijn. Vooral als ze met hun goddelijke achterwerk hele volksstammen doen watertanden. Wat dachten wij bijvoorbeeld van top actrice Brianna Love? U mag even klikken:


Deze sessie komt uit haar beginperiode. Ze kijkt nog wat onwennig, maar die mooie reet laat ze al goed zien. Wat een aangename heerlijkheid. En okee, het is bewolkt, maar met zo'n kont is dat niet belangrijk. Dan denk ik liever aan een mooi vakantiekiekje! Tot slot nog een viertal mooie klappers van onze Brianna, maar dan wat later in haar carrière. Om te beginnen een juweeltje in vol ornaat, dan nog even fijntjes van opzij en als afsluiter poseert ons moppie nog even op z'n hondjes en dan, om het af te leren, nóg een keer! Ga ik intussen even een schone onderbroek aandoen...

De mens de wereld over

De hardcore gelovigen onder ons zullen er ongetwijfeld van walgen:

KLIKKEN!!


Er van uitgaande dat het allemaal allang wetenschappelijk bewezen is, kan ik alleen maar zeggen dat het best interessant is om na te gaan hoe de wereldbevolking uiteindelijk vanuit Afrika over de hele aarde is uitgezworven.
12 Maart 2008

Freeze

Ik zal ongetwijfeld met ouwe koek aan komen zetten, want ze bestaan als sinds 2001, maar voor mij was deze hele beweging nieuw:

KLIKKEN!!


Het met 200 man tegelijkertijd 'bevriezen' in een grote stationshal en dan, na een minuutje of vijf, gewoon weer doorgaan. Heel ludiek en bovendien hebben ze al veel meer te gekke dingen uitgevreten. Ik vraag me af hoe dit 'freeze moment' zou verlopen in een stationshal als, pak 'em beet, Utrecht Centraal en of het omringende publiek zich net zo voorbeeldig zou gedragen...

Kalender

didierre
« Mei 2024 »
Z M D W D V Z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Laatste Reacties

Priest (Jeetje... Een HEE…): Idd tijd weer voor een reet opa!
Slagers (Jeetje... Een HEE…): Tijd voor een reet?
Priest (De koningin weet …): Mooi linkje gevonden www.xvideos.com/video110803/…
Priest (Tsjonge jonge): He Opa, wanneer komt er weer eens een mooi nieuw pl…
dennis013 (Tsjonge jonge): Bloggen is een kunst. En daar heb je een mooi plaat…
M@gicToon (Tsjonge jonge): Hehe! Hier heb ik maanden op zitten wachten! Oet!
mick (Mooie meiden in b…): heb je nix beters???
Dr. D. (Laat de herfst ma…): Opa! Wat is het stil!? Gaat het wel goed met u?
Baby Grandpa zelf… (Laat de herfst ma…): Wie dat Gothic poppetje is weet ik nou net niet… …

Laatste Referrers

Stuff

Powered byPivot - 1.30: 'Rippersnapper' 
XML Feed (RSS 1.0) 
XML: Atom Feed 

Stats